EGB  INTERIOR DESIGN

CFL Esch-sur-Alzette 

TECHNICAL SPECIFICATIONS
Design
EGB Interior Design
Area surface
330 m²
Project lenght
12 mois / 6 mois
Completion
Septembre 2013
Materials
Tile, HPL, solid oak, steel, glass, melamine, carpet
Réception CFL
CFL design
CFL - sticker détail
CFL - détail sticker
Réception de la CFL Esch-sur-Alzette
CFL - réception
CFL - salle d'attente

Esch-sur-Alzette train station is going to be completely transformed in the next few years.

A new train station and the renovation of the access to the platforms are projects which made the CFL juggle with the space at hand and the planning of the works, in order to be able to manage all of the steps gradualy.

The first project was the passenger counter. The old station buffet disappeared to make way for new counters and a waiting area.

The technical part was particularly important for this project. We had to include the necessary elements in order to welcome the public, to have a cohesive lighting concept, for fire safety, video surveillance, acoustic ceilings and HVAC.

The new counters had to follow the bill of specifications in terms of ergonomics, but also correspond to the CFL will of renewing their image in a more modern and dynamic way.

 

(Read more)